Fény derült a titokra! Ezért támadják most Marco Hietalát!
2021. január 13. írta: Sarok Bettina

Fény derült a titokra! Ezért támadják most Marco Hietalát!

4187892.jpg

Tegnap, azaz január 12-én jelent meg a hivatalos közlemény, miszerint Marco Hietala húsz év közös zenélés után, komolyan megalapozott, személyes okokra hivatkozva elhagyja a Nightwish-t! A zenész nemcsak a rajongókat, hanem a kollégákat is sokkolta, hiszen senki sem számított arra, hogy a zenekar egyik legikonikusabb tagja egyszer távozásra adja fejét.

Mint kiderült, a holnap ötvenötödik születésnapját ünneplő zenész krónikus depresszióval küzd, ami hosszú évek óta levakarhatatlan útitársa a mindennapokban.  Az sem titok, hogy a jellegzetes hanggal megáldott énekes az alkohollal is igen szoros kapcsolatot ápolt, életrajzi könyvében pedig egyaránt beszél mélypontjairól, ahogyan sikereiről is egyaránt.

Mindazok ellenére, hogy Marco a távozásával kapcsolatos bejegyzésében kitér arra, hogy nem szeretne összeesküvések kereszttüzébe kerülni, a finn média most mégis kapott az alkalmon, miután több részletet is kiragadtak az énekes életrajzi könyvéből, olyan dolgokat, amik teljesen más színt festenek a több, mint harminc éve aktív zenészről, illetve azokat az eseményeket, amik eddig hétpecsétes titok alatt nyugodtak.

Életem talán egyik legnagyobb kihívása az alkohollal való küzdelem volt. Az egész akkor kezdődött, amikor ráébredtem, hogy szinte mindent tönkretettem magam körül ami fontos volt az életemben: család, barátok, a zenekari élet.

- mesélte.

A finn előadó azonban másra is kitér kötetében, többek között arra az október 21-i napra, amikor is a turnézáró fellépés után 2005-ben egy nyílt levelet nyújtottak át a Nightwish társalapítójának, Tarja Turunen énekesnőnek. A sorok nem túl szívélyesen kérték fel az énekesnőt arra, hogy távozzon a zenekarból, aki egyébként nemrégiben árulta el, hogy saját belátása szerint mindössze egy félreértés vezetett ehhez a döntéshez, holott a megbeszélést mint olyant is lehetett volna akár alkalmazni.

Marco Hietala azonban most tiszta vizet öntött a pohárba - legalábbis szerinte - és elárulta, hogy ki is mondta ki elsőként azt, hogy a finn szopránnak mennie kell...

7172019340_cef3deb9ee_k0.jpg

Én mondtam ki elsőként, hogy velük ezt már nem folytathatjuk így tovább. Én, aki kívülállóként érkeztem a zenekarba láttam dolgokat, ezért a véleményemet nem is befolyásolta olyan erős baráti kapcsolat mint a többiekét.

- nyilatkozta, majd hozzátette:

Végül mindannyian arra a következtetésre jutottunk, hogy el kell bocsátanunk Tarját. Nem akartunk megszabadulni tőle, de a saját döntésének jogait átadta Marcelónak, aki édeskeveset törődött velünk. Nem láttunk más esélyt...

- hozta nyilvánosságra, elárulva, hogy a többi tag nehezen bólintott rá a döntésre.

Ha mindez nem volna elég, szintén Hietala mondta ki elsőként, miszerint az eredeti vokalista utódjának, Anette Olzonnak sem jósol sok jövőt Nightwish-énekesnőként, kinek távozását szintén mindenki kedvenc vikingje bocsátotta „szavazásra", holott egyszer azt nyilatkozta, hogy saját meglátása szerint, mindegyik énekesnő megérdemelte helyét a formáció frontasszonyaként.

süti beállítások módosítása