Gondoltad volna? Majdnem kukában végezte a Mägo de Oz legnépszerűbb slágere!
2021. február 06. írta: Sarok Bettina

Gondoltad volna? Majdnem kukában végezte a Mägo de Oz legnépszerűbb slágere!

mago-de-oz-1504696965_55_2560x1440.jpg

Április 9-én repíti a fellegekbe a nagyérdeműt a Mägo de Oz vadonatúj nagylemeze, ami a Bandera Negra elnevezést kapta. A korongról azt hírlik, hogy a pozitivizmus, a vidámság, a móka és kacagás, na meg a végtelen bulizás nagykövete lesz, amit az előzetesként megosztott kislemezek ( El Cervezo (El árbol de la birra) , Tu Madre Es Una Cabra) rendesen meg is erősítettek.

A több, mint harminc éve működő metálzenekar a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend, korongjaikba egyszerűen lehetetlenség belekötni, ugyanis a dalok az első hangtól az utolsóig eget verő profizmussal vannak kidolgozva. Mint minden zenekar, a Mägo esetében is kiemelkedő szerepet játszik egy bizonyos dal, melynek hallatán azonnal belehet azonosítani a formációt, ez pedig nem más mint a méltán népszerű Fiesta Pagana című szerzemény.

2000-et írtak a naptárak, amikor boltokba került a formáció Finisterra címet viselő albuma, mindösszesen húsz (!) tételt magába foglalva. Ezek között nyitja a második felvonást a Fiesta Pagana, mely nóta elmaradhatatlan ékköve a fellépéseknek, ráadásul ebből a nótából készült el a legtöbb változat is, mindösszesen négy!

Az igencsak fülbemászó dal igazi áttörést eredményezett a zenekarnak, így már el sem tudnánk képzelni a zenekar munkásságát a szóban forgó nóta nélkül, Txus di Fellatio azonban most elárulta: majdnem lőttek a pogány bulinak!

Ez egy olyan dal, amelyért örökké hálás leszek. Lelkileg, ugyanis sokat adott nekünk ez a dal. Huszon pár évvel ezelőtt állítottam össze, és azt a határt súrolta, hogy majdnem nem került fel az albumra. Sokszor elmondtam már, hogy Gran Vía-ban, egy lemezboltból távoztam, és hát akkoriban még nem voltak mobilok, viszont nem vittem magammal magnót. Akkor találtam ki a Fiesta Pagana dallamát, amit végül anyám üzenetrögzítőjére vettem fel.

- mesélte, milyen körülmények között is született a Mägo de Oz bombaslágere, majd hozzátette:

Moszkvában, Münchenben és Párizsban is az eredeti, spanyol változatot akarták hallani az emberek. És az egész egy üzenetrögzítőre dúdolással kezdődött.

- ecsetelte.

2013-ban több dalukkal egyetemben a Fiesta Pagana is rögzítésre került angol változatban, a Pagan Party elnevezésű tételhez pedig egy teljesen új kisfilm is dukált. 2015-ben azonban teljes egészében újra felvették a 2000-es megjelenésű Finisterra albumot, immár az új énekessel a fedélzeten a kiadvány pedig a Finisterra Ópera Rock címet kapta.

süti beállítások módosítása