Mark Jansen a végsőkig kitart: „Mindig új módszert fogok keresni a folytatáshoz"
2021. február 18. írta: Sarok Bettina

Mark Jansen a végsőkig kitart: „Mindig új módszert fogok keresni a folytatáshoz"

epica-6-678x381.jpg

Omega címmel, heteken belül megérkezik az Epica vadonatúj nagylemeze, amit eredetileg 2020 nyarán jelenített volna meg a Simone Simons vezette formáció. A világ még mindig a koronavírus-járvány miatt szenved, koncertezésre semmi esély, emellett folyamatosan aggasztó hírek érkeznek a metálszíntérről, ugyanis hol ikonikus tagok intenek búcsút zenekaruknak, hol egy komplett zenekar teszi le a lantot.

Január elején például Marco Hietala sokkolta a rajongókat, miután bejelentette, hogy személyes okokra hivatkozva elhagyja a Nightwish-t. A zenész az általa és a zenekar által is megosztott közleményében azonban nemcsak krónikus depresszióját okolja a döntéshozatalban, hanem sokkal inkább a zeneipar kapzsiságát.

Gustavo Maiato újságíró kapta mikrofonvégre az Epica frontemberét, Mark Jansent, akit többek között a fent említett Hietala-esetről faggatott, mintegy érdeklődve a holland előadó miként látja a dolgokat. A zenész elmondta, hogy bár van igazság alapja az egykori Nightwish-énekes kijelentésének, de azért a saját szemszögéből Jansen mindig megragadná a lehetőséget a folytatáshoz, ugyanakkor egy aggasztó mondat is elhangzott a szájából.

Minden egyes hír előnyökkel és hátrányokkal jár. Régebben, amikor jól fogytak a CD-k, sokkal könnyebb volt a zenéből megélni. Néhány csatát megnyertünk, néhányukat elvesztettünk. Manapság a zenészek a covid miatt szenvednek. Sajnos úgy hiszem, hogy más zenészek is el fogják hagyni a zenekaraikat. Én nem olyan srác vagyok, aki feladná. Mindig új módszert fogok keresni a folytatáshoz.

- jelentette ki.

mark-jansen-epica_1.jpg

Természetesen saját csapatáról, az Epicáról is szó esett, az újságíró ugyanis arra volt kíváncsi, Mark miként látja zenekara munkásságát, tehát lubickol-e kedvére a gondolatban, miszerint a holland hatos rendesen maga mögé utasította a legnagyobb szimfonikus metált játszó zenekarokat.

Soha nem mondanék olyant, hogy napjainkban az Epica a szimfonikus-metál zenekarok legjobbja. Ezt az emberek döntésére bízom. Vannak más, kiváló zenekarok is mint például a Nightwish és az Evanescence. Mi a nagyok között vagyunk. Van aki szereti a zenénket, de van aki mást jobban szeret.

- magyarázkodott, hozzátéve:

Amit mi tehetünk az az, hogy kiváló lemezeket írunk és ezáltal boldoggá tesszük az embereket. Ha az emberek azt mondják, hogy mi vagyunk a legjobbak, akkor azt örömmel hallom! Én például a Nightwish-t imádom. Az utolsó lemezüket (Human. :II: Nature.) nagyon szeretem.

- árulkodott.

120853948_219313599767447_6255745204001788062_n.jpg

süti beállítások módosítása