Dal- és klippremier: Dalriada - Betyár-altató
2021. február 19. írta: Sarok Bettina

Dal- és klippremier: Dalriada - Betyár-altató

5fe3c89e-dalriada-share-new-song-from-forthcoming-oszelo-album-image.jpg

Márciusban tölti fel a lemezboltok üresen álló polcait a Dalriada várva várt, Őszelő címet viselő nagylemeze. A formáció a közelmúltban rántotta le a leplet az újdonságról, amiről korábban már két dalt (Ezer Csillag, Őszi ének) hallhattunk/láthattunk.

Sok helyről olvashattátok az elmúlt hetekben és hónapokban, hogy a világjárvány közepén nem érdemes lemezt kiadni, mert úgysem lehet a dalokkal turnéra menni, csak elvész az anyag, az emberek elfelejtik a zenekart stb.

Mi ennek az ellenkezőjét gondoljuk: hisszük, hogy ezekben a rosszkedvű, bizonytalan, sokszor kilátástalan időkben igenis szükség van olyan dolgokra, jó hírekre, pláne zenére, amelyek kicsit jobb kedvre deríthetnek mindnyájunkat. Amiknek együtt örülhetünk. Hittel, lélekkel és őszinte szeretettel készítettük az új albumot, amit már túl fájdalmas a fiókban tartanunk, bármit is diktálna a piaci logika.

- kommentálta a zenekar, majd bejelentették, hogy a mai napon érkezik vadonatúj szerzeményük, a Betyár-altató című szám keretein belül.

A premierre nem is kellett sokat várni, ugyanis alig egy órája már elérhetővé is vált a nóta, ami azonnal elnyerte a nagyérdemű kegyeit. További jó hír, hogy aki esetleg nagyon türelmetlen lenne az mától előrendelheti az Őszelő című nagylemezt, ami egyébként az elsődleges információk alapján egy koncert DVD kíséretében fog debütálni.

Íme az újdonság!

A dallista:

01. Ezer élet, ezer csillag
02. Rákóczi zászlaja
03. Dúvad
04. Őszelő
05. Betyár-altató
06. Földanya
07. Huszáros
08. Örökség
09. Őszi ének
10. Ezer csillag

dalriadaoszelo.jpg

süti beállítások módosítása