Kissin' Dynamite: Andi Schnitzer dobos elhagyta a zenekart!
2021. február 24. írta: Sarok Bettina

Kissin' Dynamite: Andi Schnitzer dobos elhagyta a zenekart!

768x432_z_110419_kissin_dynamite_press_1600x900.jpg

Beigazolódni látszik Mark Jansen (Epica) kijelentése, miszerint hamarosan több zenekar háza tájáról érkezik majd a szörnyű hír, miszerint a tagok szép sorjában búcsút intenek formációjuknak. Ezt Marco Hietala esetének apropóján közölte, most viszont nagyon úgy fest, hogy a holland zenész reálisan tenyerelt bele valamibe...

Alig egy órája jelentette be a Kissin' Dynamite, miszerint távozik a csapat köreiből Andi Schnitzer. Érdekesség, hogy a német formáció háza táján még soha nem történt tagcsere, ugyanis a srácok minden túlzás nélkül már gyermekkoruk óta együtt zenélnek - egészen eddig.

Ezennel kijelentem, hogy már nem vagyok tagja a Kissin' Dynamite-nak. Néhány hete ugyanis elhagytam a zenekart.

Mielőtt elmagyaráznám a döntésem, szeretném kifejezni elismerésem az iránt, hogy az elválásunkat egy tiszteletteljes légkör jellemezte.

Ami a távozásomat illeti, azt kell mondjam, hogy arra a következtetésre jutottam, hogy az idő múlásával túlságosan is eltávolodtunk egymástól, és már a lényeges kérdésekben sem értettünk egyet.

- fogalmazta meg távozását az ütős.

maxresdefault_2.jpg

Ami engem illet: biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb újra egy zenekarban fogom püfölni a dobokat. Azt hiszem, mást nem is nagyon tehetek.

De addigi is, többek között arra fordítom majd az időm, hogy kiadjak egy könyvet, amit az elmúlt másfél évben szenvedélyesen írtam. Ez határozottan egy Rock 'n' Roll-könyv lesz, ugyanakkor nem csak...

- tette hozzá.

A Rock ikonok, egymás után intenek búcsút a világnak, meglehetősen természetes okokból. Eközben a zene értéke egyre inkább csökken, az eredmény pedig az, hogy akik élnek, már nem tudnak megélni belőle.

Mindezeken túl, a Corona térdre kényszeríti a többnyire legendás klubokat és elveszi az együttesektől az utolsó dolgot is, ami rájuk maradt: élőben játszani. (...) Még Gene Simmons is azt mondja, hogy a rock hivatalosan is halott, és talán nem is olyan megalapozatlanul állítja, hogy a Foo Fighters óta nem volt igazán ikonikus zenekar.

- áll a folytatásban, immár egy másik poszt keretein belül.

A Kissin' Dynamite legutóbbi lemeze egyébként 2018 nyarán jelent meg és az Ecstasy címet viseli. Andreas Schnitzer hat nagylemezt és egy DVD-t készített a zenekarral. Utódjáról egyelőre nincs rendelkezésre álló információ, ahogyan arról sem, hogy a formáció mikorra tervezi vadonatúj nagylemezét.

süti beállítások módosítása