Simone Simons szerint, fantasztikus dolog a zenéből megélni
2019. október 20. írta: Sarok Bettina

Simone Simons szerint, fantasztikus dolog a zenéből megélni

simone09032014copytimtronckoe16a_zps84485b8b.jpg

Jelenleg is gőzerőkkel rójja az utakat az Epica, hiszen 2009-es megjelenésű lemezük, a Design Your Universe idén lett tíz éves. Ennek jelképéül a hollandok újra boltokba küldték a kiadványt, ami külsőleg és belsőleg is egyaránt megújult, hiszen a a borító bearanyozódott, a dalok pedig újra csiszolódtak, - néhányuk teljesen új köntöst kapott.

A holland zenekar egyébként, új lemezén is lázasan dolgozik, melynek megjelenését elsődlegesen  2020 nyarára datálták. A felvételek már javában zajlanak, sőt, olyannyira jól haladnak, hogy csupán az ének-sávok rögzítése várat magára.

Simone Simons énekesnőt nemrégiben kapták mikrofonvégre, aki egyelőre nem árult el információkat az újdonság kapcsán, mindössze annyit mondott, hogy nagyon izgalmasnak ígérkezik, hiszen ezúttal is új dolgokkal kísérleteznek, ám ettől függetlenül szeretnék megtaratni a tipikus Epicás hangzásukat.

A vokalista azonban számos érdekességről szót ejtett, ilyen többek között az, hogy elmondása szerint fantasztikus dolog megélni a  zenéből, ami azért időnként nem egy könnyű feladat:

Nagyszerű, hogy ezt megtudjuk csinálni a zenénkkel, hiszen ez az egyetlen feladatunk, és az időnk nagy részét is erre fordítjuk, csodálatos dolog, hogy ebből élünk, bár ez egy nehéz feladat.

- magyarázta, majd kitért arra is, hogy mennyire büszke munksságára:

0317_epica_poster_dutch_fb.jpg

Természetesen büszke vagyok, csak nincs sok időm arra, hogy ezen el is gondolkodjak. Minden nagyon gyorsan történik, aminek sok köze van az évfordulós fellépésekhez. Amikor a The Essence Of Epica könyvünket írtuk, hatalmas visszatekintés volt a történelmünkre nézve, hiszen számos emléket kellett megvitatnunk, a közben rájöttünk, hogy még mindig fiatalok vagyunk, és mégis számos kellemes emlékünk van, amiben az élet során részünk volt. Ez az, ami gazdaggá teszi az embert, nem a pénz, hanem maga a tény, hogy úgy tudott utazni a világban, hogy közben számos tapasztalattal lett gazdagabb.

- áradozott vidáman.

Természetesen az sem maradt titokban, hogy mit gondol mgáról a zenéről:

Szeretem azt hinni, hogy a zene akár olyan mély is lehet, hogy gyógyító hatása van. Érzelmeket ébreszt benned: erősnek, boldognak szomorúnak érzed magad, - alapvetően minden érzelmet magába foglal. A zene egy gyönyörű dolog, egy láthatatlan barát, aki amolyan terápia-szerűen mindig melletted van.

- fogalmazott.

 

 

süti beállítások módosítása