Anneke van Giersbergen: „Nagyszerű, hogy a holland zenekarok ilyen szintet megtudtak ugrani”
2019. november 07. írta: Sarok Bettina

Anneke van Giersbergen: „Nagyszerű, hogy a holland zenekarok ilyen szintet megtudtak ugrani”

2-anneke-van-giersbergen-mark-uyl_-klein-723x1024000_1.jpg

Anneke van Giersbergen immár 25 éve kiemelkedő alakja  metálszintérnek, több, mint két évtizedet felölelő munkásságát pedig idén, pontosabban ebben a hónapban méltó módon meg is ünnepli majd, karrierje legnépszerűbb és egyben legszebb  szerzeményeivel, valamint néhány sztárvendéggel egyetemben, akik boldogan képviselik a vokalistát e jeles eseményen.

A holland pacsirta köztudottan a The Gatheringben kezdte karrierjét, mely időszakról több ízben is mesélt egy igen hosszú interjúban, így megtudhattuk, hogy a legszebb időszaka az együttesben eltöltött évei, amire méltán lehet büszke, ám mindezek előtt, azt is határozottan kijelentette, hogy nem kíván egykori csapatának másolata lenni.

Anneke látszólag imád visszapillantani a múltba, így ezúttal sem maradtunk régi emlékek nélkül, így többek között elmesélte, milyen újításokat hoztak az iparba The Gathering-beli zensztársaival, és hogy ő miként döbbent rá, hogy a csapatban a helye:

Amikor megalakult a The Gathering, akkor ők a legjobb énekest keresték, akit csak kaphattak. Arra gondoltam, hogy » király dolog lenne csatlakozni egy zenekarhoz«. Aztán az egyik kiadó gyrosan ránk is talált, az emberek pedig folyamatosan azt mondogatták, hogy, amit mi csinálunk az nagyon egyedi. A billentyűs hangszer használata például szintén újdonság volt. A The Gathering tehát egy énekesnőt és egy billentyűzetet is magába foglalt, ami teljesen új hangzást nyújtott. Hamar rájöttünk, hogy amit csinálunk, az valóban egyedülálló.

-elmélkedett, majd kifejzte büszkeségét azt illetően, hogy a ma már igen népszerű zenekarok is az ő hatásukra alakultak:

a8a96487-dfe8-4a1f-8089-5d8cc87f3bf0.jpg

Mindannyian tudták, hogy mit csinálnak. Mindig tudatos, kereskedelmi döntések születtek arról, hogy milyen zenét hallgatnak az emberek, és mire van igény, tehát, hogy mit akarnak hallani. Ezzel szemben a The Gathering mindig azzal volt elfoglalva, hogy sajátos módon vesse meg a lábát, tehát a saját érzelmeinket írtuk le. Függetlenül ettől szép dolgok születtek. A Nightwish és az Epica például a The Gathering hatására alakultak, ami óriási! Hogy őszinte legyek, erre nagyon büszke vagyok. Nagyszerű, hogy a holland zenekarok ilyen szintet megtudtak ugrani, és ebben nekünk is nagy szerepünk volt.

-fejezte ki érzelmeit.

A változatlanul gyönyörű hangú Anneke egyébként amellett, hogy folyamatosan elbűvöli a közönséget, egy mindig vigyorgó édesanya is egyben, aki most arra is készségesen választ adott miként befolyásolta az anyaság az általa szerzett zenét, avagy miként nem:

Nagy hatással van az életedre, ez tagadhatatlan. Gyakorlatilag, észreveszed, hogyan hat az érzelmeidre, és arra, hogy milyen személyiséggé nősz fel általa. Amikor édesanya lettem, mindeki azt mondta, hogy »most akkor csak a fiadról és az anyaságról fogsz írni dalokat«. De én ritkán tettem ilyent.

vuur_190809_090.jpg

- vallotta, rácáfolva az előítéletekre, melyben e tekintetben is része volt. Észre vehető, hogy egyes személyek boldogan posztolnak csemetéikrőla  közösségi-médiába, ahogyan az is, hogy sokan viszont nem, ha viszont mégis, akkor igyekeznek nem megmutatni a gyerek a arcát a nagyvilágnak, ennek miértjére, szintén választ kaptunk a VUUR frontasszonyától:

Azt hiszem, hogy azon kevés nők egyike vagyok, akik tényleg nyitottak az anyaságra. A barátaimnak, - akik szintén metálénekesek- is vannak gyerekeik. De én vagyok az egyetlen, aki fel is tölt képeket az internetre a fiamról. Tudom, hogy Finnek ez nem tetszik, és amikor megkérdezem tőle, és ő nemet mond, akkor nem teszem fel. Azt gondolom, hogy a többiek nem félelemből nem tesznek fel képet, hanem pusztán azért, mert szeretik magukénak tudni az életüket.

-osztotta meg gondolatát.

süti beállítások módosítása