Az Allen/Olzon projektről vallott Anette Olzon
2020. február 25. írta: Sarok Bettina

Az Allen/Olzon projektről vallott Anette Olzon

70923398_2439307826311922_6179136792540460404_n00.jpg

Anette Olzon kicsit sem vesztegeti idejét, hiszen amellett, hogy főállásban nővérként dolgozik, továbbra is a metálzene palettáját ékesíti - nem is akárhogyan. A svéd pacsirta 2012-ig a Nightwish frontján tevékenykedett, maj ezt követően beindította keserédes szólókarrierjét. 

Mindössze egyetlen lemez után visszavonulót fújt, majd ezt követően bejelentette, miszerint Jani Liimatainen oldalán a The Dark Element nevezetű zenekar sorait erősítve készül a nagy visszatérésre - és milyen jól tette. A formáció tavaly ősszel jelenítette meg második nagylemezet, ami hatalmas sikereket aratott a világ minden pontján, - ezzel leelőzve 2017-es megjelenésű elődjét.

Ha mindez nem volna elég, Nettie azt is bejelentette, miszerint Alyson Avenue nevet viselő csapata is visszatérni készül, mely bandából a fent is említett Nightwish miatt lépett ki. A jó híreknek azonban messze nincs végük, ugyanis a The Dark Element-énekesnő néhány hónapja újságolta el rajongóinak, miszerint idén újabb projektje készül a boltok polcaira indulni, melyben ezúttal a méltán nagy népszerűségnek örvendő Russell Allennel ragadtak közösen mikrofont.

Debütáló anyaguk március 6-án, Worlds Apart címmel válik beszerezhetővé, az eddig bemutatott nóták (Worlds Apart, Never Die) pedig hamar megnyerték maguknak a nagyérdeműt. Mindezeken felül, a kiscsapat egy előzetest is közzétett, melynek jóvoltából az album összes dalába belehallgatást nyertünk. A vokalista most ebből adódóan adott egy érdekes interjút, melyben számos izgalmas apróságot hintett el a sajtónak. 

aocollage0.jpg

Egy évvel ezelőtt, tehát tavaly tavasszal vettük fel az egészet. Amikor feltették az ezzel kapcsolatos kérdéseket, akkor az első gondolatom az volt, hogy be tudjuk-e fejezni esetleg őszig, de azt mondták, hogy még véletlenül sem, ugyanis ezt most kell megcsinálni. Nos, az album kedvéért stúdióba vonultam, holott teljes munkaidőben nővérként dolgozok.

-kezdte a felvételek kapcsán, melyről korábban már kiderült, hogy pontosan a második The Dark Element-korong rögzítése után került sor az újbóli munkának. 

Kicsit elfoglalt voltam, de örültem, hogy nyáron azért volt időm nyaralni is. Nagyon szórakoztató volt. Imádok énekelni, ezért is vagyok boldog, hogy engem kértek fel erre a cuccra.

-fejezte ki boldogságát, majd eképp folytatta:

collage10.jpg

 Már az egész album elkészült, amikor csatlakoztam a projekthez. Magnus Karlsson készítette az egészet. Az egyetlen dolog, amivel Russellel hozzá tudtunk járulni természetesen a hangunk volt.

- ecsetelte. 

Végezetül arra is kitért, miszerint történt-e bármiféle találkozás az albumon közreműködö személyekkel, illetve, hogyan is zajlottak az események:

Magnussal a felvételek után találkoztunk néhányszor, Russellel viszont csak e-mailben értekeztünk. Megpróbáltuk összehozni, de pont akkoriban fejezte a turnéját, ráadásul futballista apuka, nem akarta elhagyni a családját és ez teljes mértékben érthető.

- vallotta, majd eképp zárult a diskurzus:

27_0126-052.jpg

Amikor stúdióba vonultam, Russel már elkezdett dolgozni a felvételeken, azt hiszem, három vagy négy dalt kaptam, amin már hallható a hangja., a másik részét, ami értelemszerűen az enyém, azt Magnus énekelte fel. Tehát két srác után kellett kialakítanom a saját dallamvonalaimat, majd megközelítőleg egy-két dalt még Russell előtt felénekeltem.

Érdekesség, hogy - ahogyan arról mi is beszámoltunk - Anette egy vadonatúj szólólemezzel készül, ami elmondása szerint ezúttal is teljesen más stílust fog képvilselni, újdonsága pedig különösen távol áll majd  a 2014-es megjelenésű Shine-tól, olyannyira, hogy még köszönőviszonyban sem áll majd a két kiadvány.

süti beállítások módosítása