Fényt derített újdonságára az Epica - dal- és klippremier!
2020. október 09. írta: Sarok Bettina

Fényt derített újdonságára az Epica - dal- és klippremier!

band-1c0.jpg

Még tavaly beszámoltunk arról, miszerint idén nyáron tervezi boltokba küldeni vadonatúj stúdiólemezét a holland metálzenekar, melynek kapcsán a nótákat jegyző Mark Jansen mintegy kedvcsináló gyanánt elárulta, hogy a The Quantum Enigma című lemezük fonalát veszi majd fel újdonságuk, ami egyébként egyike a legerősebb Epica-lemezeknek.

Köztudott azonban, hogy nem sokkal ez után robbant a világra a koronavírus-járvány, ami rendesen beintett a zenészek és persze az átlag emberek terveinek is egyaránt. Egy interjú során szó esett már arról, hogy a vírus súlyosságát tekintve nagy esély van arra, hogy várva várt újdonságuk esetleg néhány hónap csúszással ugyan, de boltokba kerül idén, majd néhány hónapja hivatalosan is megerősítették, miszerint a kiadvány csupán a jövő év elején válik elérhetővé.

A napokban már elkezdték buzdítani rajongótáborukat, mondván már nem kell sokat aludni a legújabb Epica-szerzemény debütálásáig, ugyanis hamarosan kisfilmmel fognak jelentkezni. Ha mindez nem volna elég, a minap bejelentették, miszerint nyolcadik nagylemezük az Omega címet viseli, megjelenésére pedig február 26-án kerül sor.

A Simone Simons vezette legénység természetesen az újdonság borítóját és annak tartalmát is nyilvánosságra hozta, ezzel egyetemben pedig publikálásra került az Abyss of Time című kislemezük is, mely tételhez egyébként a már fent is említett klip készült.

Íme!

 A dallista:

01. Alpha - Anteludium
02. Abyss Of Time - Countdown To Singularity
03. The Skeleton Key
04. Seal Of Solomon
05. Gaia
06. Code Of Life
07. Freedom - The Wolves Within
08. Kingdom Of Heaven Prt. 3 - The Antediluvian Universe
09. Rivers
10. Synergize - Manic Manifest
11. Twilight Reverie - The Hypnagogic State
12. Omega - Sovereign Of The Sun Spheres

144253-epica-omega.jpg

süti beállítások módosítása