Anette Olzon nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egyszer Tarjával duettezzen
2019. szeptember 07. írta: Sarok Bettina

Anette Olzon nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egyszer Tarjával duettezzen

collage_1.jpg

Anette Olzon 2006-ban vállalt magára egy kőkemény bátorságpróbát a világgal szemben, ugyanis ő is versenybe szállt azért, hogy a Nightwish frontasszonya legyen. A jelentkezőknek természetesen kicsit sem volt könnyű dolga, hiszen a 2005-ben távozó Tarja Turunent bizony lehetetlen pótolni - legalábbis profizmusban.

A svéd pacsirta végül győzedelmeskedett, 2007-ben pedig már ő énekelt a - még részben Tarja  hangjára készült - Dark Passion Playen. Nettie 2009-ig kapott hideget-meleget a közönségtől, akik hosszú évek múltán is elődje nevét kántálták a fellépéseken. 2011-ben azonban megtört a jég: megérkezett az Imaginaerum. A rajongótábor végül megszerette a mindig mosolygós vokalistát, aki a lehetetlent vívta meg: saját hangjára formálta a korábbi tételeket - nem kis sikerrel.

Mire azonban a világnak sikerült elfogadni pozícióját, már le is kellett mondania róla, hiszen a finnek többé már nem kívántak vele dolgozni. Nem kérdés, ha valakinek felötlik már maga a szó, hogy Nightwish, akkor nem egy sikeres Oceanborn, egy Wishmaster, vagy akár egy mérföldkövet pecsételő Once jut az eszébe, hanem sokkal inkább az, hogy mi módon is távozott immár két frontasszony is a bandából.

Az emberiség természetesen sokáig tévedésben, és hülye elméletek gyártásával élte mindennapjait, ám 2013. nyara mindent megváltoztatott: a Nightwish egykori pacsirtái üzentek egymásnak. Abban az évben debütált Tarja egyik legszínesebb lemeze, a Colours In The Dark, amit Nettie kedves szavakkal dícsért személyes blogján, és amire finn kolléganője szintén kedves szavakkal reagált.

gettyimages-85343316-1024x10240000.jpg

A finn metálkirálynő egyébként augusztus 30-án jelenítette meg legújabb nagylemezét, az In The Raw-t, ami valósággal tarolt a világ minden egyes pontján. Anette zenekara, a The Dark Element novemberben dobja piacra második nagylemezét, aminek névadó dalát, a Songs The Night Sings-t már hallhattuk is, mely nóta igen nagy sikerrel került fel a legnagyobb videómegosztóra.

A svéd dalos pacsirta Instán felelt követői kérdéseire, a többséget pedig természetesen az izgatta a leginkább, hogy mikor is indul hosszabb turnéra újdonságával a The Dark Element. Nettie persze egyelőre nem árult el részleteket, csupán annyit, hogy ő már ngyon szeretne útra kelni a srácokkal és bejárni - első ízben  - egész Európát.

Természetesen érdekes kérdések is szállingóztak rendesen, ilyen többek között az, hogy lát-e bármi esélyt arra, hogy egyszer - esetleg egy jubileum kapcsán - visszatérjen a Nightwish-be:

Őszintén szólva: nem, esélyét sem látom annak, hogy ez valaha is megtörténjen.

collage63.jpg

- vallotta szűkszavúan. Érdekesség, hogy finn elődje - bár nem mondta ki nyilvánvalóan - nem látja akadályát annak, hogy egyszer ismét az általa (is) alapított bandában fakadjon dalra.

Az igen furfangos fanatikusok természetesen nem álltak le a Nightwish-témánál, így egy bátor és egyben igen kíváncsi rajongó kerek-perec megkérdezte, hogy bevállalna-e egy duettet Tarja Turunennel, amire Olzon eképp felelt:

Nincs semmi, amiért ellenezném, de nem ismerem őt, és egyébként is mind hangilag, mind zeneileg nagyon mások vagyunk.

- magyarázta.

süti beállítások módosítása