Nightwish-énekesekben gazdag az idei Raskasta Joulua
2019. szeptember 26. írta: Sarok Bettina

Nightwish-énekesekben gazdag az idei Raskasta Joulua

collage1_1.jpg

Ahogyan azt a finn hagyomány már évek óta előírja, idén sem marad el egyetlen egy Raskasta Joulua fellépés sem. Mivel nincs karácsony metál nélkül, ezért amellett, hogy bejelentésre kerültek a helyszínek, már le is rándult a lepel a mikrofont ragadó énekesek kilétéről is egyaránt.

A már jól megszokott módon, természetesen az oszlopos tagokkal indul a koncertsorozat, ilyen többek között JP Leppäluoto, Antony Parviainen, Antti Railio, Tuple Salmela, és még sokan mások. Hozzájuk fog csapódni egy későbbi koncert erejéig a Nightwish (örök)énekesnője, Tarja, valamint idei duettpartnere Tommy Karevik lesz.

Érdekesség, hogy a két énekes először fog egy színpadra lépni, viszont nem ez az első alkalom, hogy együtt énekelnek, ugyanis a Kamelot frontembere tiszteletét tette a finn vokalista augusztusban debütált, In The Raw elnevezésű nagylemezén, melynek népszerűsítése jelenleg is tart.

Maga a koncertsorozat november 15-én kezdődik Hyvinkää-ben, és egészen december 14-ig fog tartani, mely napon ismét a Hartwall Arena ad majd otthont a karácsonyi metálbulinak, olyan énekesekkel a fedélzeten mint a Nightwish-pacsirták: Tarja, Marco Hietala és Floor Jansen; Elize Ryd, Tommy Karevik, Ville Tuomi, Antti Railio - többek között.

background-pre2019.jpg

2017-ben egyébként egy igen kökemény jeget sikerült megtörnie e jeles eseményke, ugyanis a Raskasta Joulua keretein belül, 12 év elteltével először lépett színpadra Tarja és Marco Hietala. A felek nagyon izgatottak voltak, amiért újfent egymás oldalán ragadhattak mikrofont, színpadi kémiájuk pedig semmit sem vesztett hitelességéből, hiszen előadásukat a közönség is megkönnyezte, de ők maguk is megilletődtek.

Tavaly már rutinosan léptek rivaldafénybe, ami ismét nagyot szólt, hiszen sokáig csak álom volt, hogy a Nightwish énekesei a zenekaron kívül is együtt dolgozzanak, tekintve azt a 2005-ös viharos váltást, amiben részük volt.

turunenhietala2.jpg

süti beállítások módosítása