Lacuna Coil: nehezen készült el a Black Anima
2019. december 28. írta: Sarok Bettina

Lacuna Coil: nehezen készült el a Black Anima

tumblr_bcb2ad03cf2451d35aef4468d24f77f8_509c9a6f_1280.jpg

Októberben zúdult a világra a Lacuna Coil vadonatúj albuma, ami a Black Anima elnevezést kapta. Beharangozóul kiderült, miszerint egy nagyon meglepő, sokszínű kiadványnak lehetünk majd fültanúi, hiszen az 1994-ben alakult formáció túlkívánja szárnyallni önmagát. 

Az ízelítőként bemutatott tételek (Layers Of Time, RecklessSave Mepedig alaposan alátámasztották nyilatkozataikat, mindaddig, amíg boltokba nem került a kiadvány. Nem sokkal a megjelenést követően, a listákat is kőkeményen meghódította a korong, ami azóta is felhőtlen sikereket arat világszerte!

Magáról a kiadványról számos érdekességet megtudhattunk korábban, többek között, hogy mi minden inspirálta a címet, a dalokat, emellett arra is fény derült, miszerint a fekete szó már réges rég a tarsolyukban lapul, csupán a megfelelő alkalomra vártak, amikor egy hozzá kellően illeszkedő társsal lemezcímként végre debütálhat.

Magát a fekete szót már egy ideje be szerettük volna építeni az egyik címbe, hiszen maga az ötlet már egy ideje megvan, de mindenképp azt akartuk, hogy olyan valami legyen, ami tökéletesen képviseli az albumot a fekete szóval. Azonnal az anima jutott az eszünkbe, ami olaszul lelket jelent. Korábban is egyesítettünk már olasz szavakat angollal. és mivel olaszok vagyunk, ezért szeretnénk a gyökereinket is jobban belevonni a dologba.

- árulta el korábban Cristina Scabbia.

tumblr_14c7a45503c5b515d2c6a6c98222af06_431a7abb_12800.jpg

A srácokat most újfent mikrofonvégre kapták, ezúttal viszont arról társalogtak, miszerint elég nehezen indult el dal- és zeneszerzői folyamat, hiszen kezdetben alig akadt miből táplálkozniuk:

Ha túl sok a mondanivalód, akkor felmerül egy bizonyos mennyiségű kockázat, ami nagyon zavaró. Előszőr meg kellett  küzdenünk a dalszerzési folyamat kezdésével. Marco, aki a fő dalszerző a csapatban nehezen tudott elmélyülni a zenében. Aggódott, hiszen nem jött az ihlet, tehát nem volt semmi, ami inspirálta volna.

- kezdte a frontasszony, majd a folytatásban arra is kitért, miszerint az album egy történet, függetlenül attól, hogy a nóták nem kötődnek egymáshoz.

Amikor végül arra koncentráltunk, amit mondani szerettünk volna, az ihlet is hamar beindult. Aztán Andreával megírtuk a vokális részeket és a dalszövegeket. Elküldtük őket Marcónak, aki zenét szerzett hozzájuk, majd visszaküldte. A dalok nem kötődnek egymáshoz. Ez határozottan egy történet, azért mindenkinek azt javasoljuk, hogy az elejétől a végéig hallgassa meg. Nagyon dinamikus, és minden dalnak értelme van. Különböző hangulatok sokaságán vezet át.

- fogalmazott.

lc66499474_144215660009870_4518878130687693614_n.jpg

süti beállítások módosítása