Érdekes tényekről vallott Simone Simons!
2020. április 20. írta: Sarok Bettina

Érdekes tényekről vallott Simone Simons!

z3hpzjg9yibkpzut43jmvo-650-80.jpg

Jelenleg is gőzerőkkel készül az Epica vadonatúj albuma, amit az elsődleges tervek szerint, idén nyáron jelenített volna meg a holland formáció. A csapat már az utolsó simításokat végzi, a frontember viszont egy, a közelmúltban adott nyilatkozatából kiderült, hogy a koronavírus-járványnak köszönhetően félre kell tenni terveiket, ugyanis nagy esély van arra, hogy újdonságuk másik időpontra költözik a debütálást illetően.

Simone Simons és Tarja a napokban tartott egy közös diskurzust az Instagramon, melyben előbbi elárulta, hogy mindösszesen négy tétel vár még arra, hogy sorait mikrofonba öntse, erősen utalva arra, hogy az új Epica-album készületei hamarosan véget érnek. Az igen vidám beszélgetés során megannyi érdekes szituációt vitattak meg egymással az előadók, Simone pedig kapva az alkalom elárulta néhány féltve őrzött titkát.

  • Elsőként elárulta, hogy egyáltalán nem ápol jó viszonyt a fejhallgatókkal! Elmondása szerint, számára nagyon fontos, hogy hallani tudja a saját hangját a dalok felvételekkor, ezért nem éri be azzal, hogy a már megszerkesztett, végleges változatban hallja hangszálai gyümölcsét. A nóták rögzítése során sokkal inkább szívleli, ha a fejhallhgató egyik fele süket, így kellően tudja bírálni önmagát, és időben felbecsülni, ha a valamin esetleg változtatna.

 

  • Elsőként szerzett tudomást Tarja várandósságáról! 2013-ban jelent meg az Epica Retrospect elnevezésű DVD-je, ami máig a csapat egyik leglátványosabb fellépéseként van számon tartva. Köztudott, hogy a zenekar Tarját kérte fel vendégnek, ám a Nightwish-énekesnő bizonyos okok végett nem tudott részt venni az eseményen. Simone később látogatást tett a finn szopránnál, aki Naomival a kezében nyitott ajtót. Mint kiderült, Simone volt az első és egyben az egyetlen ismerősük, aki tudott arról, hogy Tarjáéknál bizony látogatást tett a gólya.

img_0781a0.jpg

  • Kisfia nem rajong az Epicáért, a metált viszont szereti! Elmondása szerint, Vincent imád édasnyja hírnevével dicskedni, mondván neki van a legmenőbb anyukája. Az oviban kedvére rajozolgat vámpírokat, barátai körében pedig vidáman bömbölteti a metálzenét, mindazok ellenére is, hogy kortársai kissé megilletődnek a keményzene hallatán. Igenám, de akkor mi a helyzet a mami bandájával? Vincent bár imádja a metált, az Epicát azonban lazán parkolópályára küldte, egyetlenegy dalt viszont a kedvencének tudhat.

 

  • Érdekes szituáció közepette volt fültanúja Tarja első albumának! 2007-ben dobta piacra My Winter Storm elnevezésű nagylemezét Tarja, amire rajongók milliói voltak kíváncsiak. Mint kiderült a kollégák között is akadnak rajongói, hiszen köztudott, hogy Simone-t a Nightwish Oceanbornja vezette az éneklés ösvényére. Simons elárulta, hogy épp fogorvosnál tartózkodott, ugyanis gondok akadtak a bölcsességfogával, orvosa javaslatára pedig elővette mp3 lejátszóját, melyen max hangerőn pörgette le a My Winter Storm ékességeit. Elárulta, hogy jó érzés volt számára, hogy Tarja "vele volt", hiszen a hangjára összpontosítva ignorálta a fájdalmat.
süti beállítások módosítása